ПОСЕТА ПРВАКА МУЗЕЈУ ИЛУЗИЈА У БЕОГРАДУ

У петак, 9. септембра 2022.г. ученици првог разреда ОШ ”Десанка Максимовић” из Ковина, су са својим учитељицама: Снежаном Ломигора и Наташом Буљугић, реализовали посету Музеју илузија у Београду.

На позив Завода за унапређивање образовања и васпитања и Музеја илузија, првачићи су се одазвали реализацији едукативног програма под називом “ Само једном ђак првак”. У музеју су најинтересантније биле: илузије столице, клон сто, амес и колор соба, калеидоскоп, глава на тањиру, очи које вас прате, илузија удубљеног лица, бесконачни бунар и најатрактивнији, вортекс тунел. Прваци су веома брзо прихватали изазове у које су се са великим интересовањем, упуштали! Својим истраживачким духом и великом радозналошћу откривали су законитости на основу којих су долазили до закључака.

Након посете Музеју, улицом Кнез Михајловом, пешачило се до Калемегдана!

Осим едукативних садржаја: које су у краћим информацијама добили од учитељица, видели су тврђаву, споменик Победник, бисте познатих српских писаца, остварени су и циљеви подржавања здравим стиловима живота, а то је пешачење и боравак у парку, овог пута са места предивног погледа на Саву и Нови Београд.

Најважнији и најбитнији моменат за овај излет је дружење на почетку једног новог, школског живота првака, који ће садржати различите изазове, кроз који ће пролазити заједно, уз међусобно поштовање и уважавање, подстицање и храбрење, уз велику подршку својих учитељица и родитеља!Наташа Буљугић

ПР ОШ “Десанка Максимовић” Ковин

<< Nazad 

 

Корисни линкови

logo2

8820042