ПРВАЦИ У ПОСЕТИ ЦРВЕНОМ КРСТУ КОВИН

Ученици првих разреда ОШ”Десанка Максимовић” су са својим учитељицама: Снежаном Ломигора и Наташом Буљугић, посетили Црвени крст Ковин 3.октобра 2022. године. Као будући волонтери, имали су част да упознају своје старије другаре, који су им приредили топлу и врло занимљиву добродошлицу. Најпре су деца погледала анимирани филм “Прича о једној идеји” из које су сазнали како је настао Црвени крст и ко је био његов оснивач. Слике Анри Динана-оснивача Црвеног крста и др Владана Ђорђевића-оснивача Црвеног крста Србије, као и основна начела ове најхуманије организације: ХУМАНОСТ, НЕПРИСТРАСНОСТ, НЕУТРАЛНОСТ, НЕЗАВИСНОСТ,ДОБРОВОЉНОСТ, ЈЕДИНСТВО И УНИВЕРЗАЛНОСТ, биће узори и циљеви којима ће стремити и ова нова генерација “Десанкиних” ђака!

Затим су оригами техником, од папира, направили маце, вешто користећи моторику својих прстића. И ова активност их је испунила срећом, јер су то заиста успешно урадили.

Те емоције су поистоветили са изразом лица на папиру, где су имали задатак да обележе или обоје онај лик који одговара осећањима на крају дружења са волонтерима. Међу “тужним, збуњеним, усамљеним, љутитим” ликовима, наравно, сви су обојили “срећан”лик! Највећа срећа је била остављена за крај, а то су  медењаци, које су умесиле куварице и волонтери Црврног крста Ковин. Уживало се у њиховом и мирису и укусу!

На крају посете, прваци су се драгим волонтерима, који су им посветили сву пажњу на најлепши начин, узвратили речима захвалности и позивом да заједно посете биоскоп и одгледају анимирани филм! Срећа и радост била је обострана!

Наташа Буљугић

ПР ОШ “Десанка Максимовић” Ковин

 

<< Nazad 

 

Корисни линкови

logo2

8629777