“Друштво природи или природа друштву?"

 

Прваци у националном пројекту " Засади дрво" 

У четвртак, 30.марта 2023.године ученици 1/1 и 1/2 разреда ОШ " Десанка Максимовић" су са својим учитељицама: Наташом Буљугић и Снежаном Ломигора и домаром школе Сабо Фредијем, посадили у школском дворишту младице Црног бора, научивши сам поступак садње дрвећа.

Највећи пројекат садње стабала у Србији “Засади дрво” покренут је 2019. године и има за циљ очување здраве животне средине, као и одрживи развој друштвене заједнице. Поред пошумљавања, тим “Засади дрво” бави се и едукацијом и подизањем свести јавности о значају шума.

Четврти циклус пројекта „Засади дрво“ под називом “Друштво природи или природа друштву?”, званично је почео 27. септембра 2022. године, догађајем у Ботаничкој башти „Јевремовац”

Биолошког факултета Универзитета у Београду. У оквиру ове сезоне која траје до априла 2023. године, планирана је садња од 250.000 садница широм Србије, а у фокусу ће, као и прошле

сезоне, бити најмлађи, јер је њихово укључивање у овакве акције веома важно како бисмо им приближили природу.

ОПИС АКТИВНОСТИ:

У оквиру пројекта „Засади дрво“ реализују се и активности које су првенствено намењене

подизању степена информисаности и образовања деце и ученика о значају очувања животне среднине, садњи садница и њиховом одржавању, као и начину на који треба да брину о природи. У оквиру овог дела Пројекта једна од активности је садња садница од

стране ученика првог разреда.

САДЊА САДНИЦА СВИХ ОСНОВНИХ ШКОЛА У СРБИЈИ – Свака основна школа на

територији Републике Србије бесплатно је добила по две саднице Црног бора које су ученици првог разреда засадити у дворишту школе."

Наташа Буљугић

<< Nazad 

 

Корисни линкови

logo2

8819584