ДЕЧИЈА НЕДЕЉА - НАЈЗНАЧАЈНИЈИ НАЦИОНАЛНИ ДОГАЂАЈ ПОСВЕЋЕН ДЕЦИ

У периоду од 1. до 8. октобра 2023. године, одржава се манифестација на националном нивоу у циљу заштите и промоције дечјих права - Дечија недеља, под слоганом “Велико срце деце Србије”. Примарни циљ је развијање вршњачке и међугенерацијске солидарности, емпатије и толеранције, као и скретање пажње најшире јавности на потребе и права детета; указивање на одговорност породице, школе, друштва на развој и заштиту детета; пружању што квалитетније социјалне, здравствене, културне, образовне, финансијске подршке; обезбеђивање и креирање сигурнијег друштвеног окружења ради трајнијег унапређења положаја деце.

Деца ће у Дечијој недељи реализовати бројне активности у оквиру програма на националном и локалном нивоу. Оне ће им омогућити да покажу своје таленте, способности и вештине! Тако се подстиче здрав развој, срећа и добробит свког детета, а ову недељу, Дечију недељу, учиниће највеселијом и најрадоснијом недељом у школском календару рада!

Ученици малађих разреда ОШ “Десанка Максимовић” из Ковина су, првог дана, своју креативност показали израдом плаката са темом обележавања Дечије недеље. Цртали су срца испуњена драгим ликовима својих другара и другарица, лепили на разнобојне хамере, писали поруке које садрже елементе емпатије према вршњацима, поруке пријатељства, толеранције, подршке, прихватања различитости...

Изложба радова је постављена у холу школе!

Наташа Буљугић

<< Nazad 

 

Корисни линкови

logo2

8820161