Пројекaт „Заједно и безбедно кроз детињство“

Министарство унутрашњих послова Републике Србије, у сарадњи са Министарством просвете и Повереником за заштиту равноправности, уз подршку ОЕБСа у Републици Србији и Агенције за безбедност, од школске 2023-2024 године, почиње са спровођењем пројекта „Заједно и безбедно кроз детињство“. Пројекат је намењен свим ученицима основних школа. Циљ пројекта је усвајање знања и вештина о безбедном понашању у стварном и виртуелном окружењу , у ванредним ситуацијама и безбедном учешћу у саобраћају. Деца из Основне школе  " Десанка Максимовић" у Ковину, 10.октобра 2023.године, прошла су први део обуке.

У току првог полугодишта, за ученике првог и другог разреда биће организоване две радионице – „Безбедност деце у саобраћају“ и „Безбедност деце у ванредним ситуацијама“. Исте теме у току другог полугодишта биће обрађене и са ученицима трећег и четвртог разреда.

Трећа тема – „Превенција вршњачког насиља у стварном и виртуалном окружењу“, биће представљена ученицима од петог до осмог разреда, од стране припадника полиције опште надлежности и криминалистичке полиције.

Наташа Буљугић

<< Nazad 

 

Корисни линкови

logo2

8819556