НЕКАДА, НЕГДЕ, НЕШТО, невероватно чека да буде ОТКРИВЕНО - Карл Саган

Ученици ОШ “ Десанка Максимовић” и ОШ ,,Јован Јовановић Змај " 25. новембра 2023. године, били су учесници “Физи Бизи Феста”, са својим наставницама физике: Наталијом Петровић и Драганом Анђелковић. Успешни чланови “Десанкине” екипе били су: Сергеј Јухас 8/2, Раниславић Вук 8/1 и Думитру Бранимир 8/2. Фестивал се традиционално, 13. година заредом, одржава у Сомбору. Ове годинетема Фестивала је “ВЕШТАЧКА ИНТЕЛИГЕНЦИЈА - НОВИ ИЗАЗОВИ!”

 Ученици су представљали школу, експериментом, под називом: "Магнетни воз". Он је посебно заинтересовао децу млађег узраста, тако да је штанд био веома посећен. Физи Бизи Фест (ФБФ) је међународни научно-популарни догађај који већ тринаест година уназад промовише науку међу децом и младима. ФБФ је један од најважнијих образовних догађаја у граду који промовише бављење науком, он је место окупљања талентоване деце и младих, као и стручњака који се активно баве науком. ФБФ обухвата три целине: научно-експерименталне поставке (где деца и млади презентују науку својим вршњацима и код њих развијају интересовање и љубав према науци), научно-популарна предавања намењена различитим узрастима и такмичење ученичких истраживачких радова у виду постер презентација. Програм ФБФ има за циљ развијање интересовања и љубави према науци, подизање нивоа научне писмености и свести о значају науке у савременом друштву.

 У слободном делу програма Фестивала. Бане, Вук и Сергеј, са својом наставницом Натлијом, посетили су Градски музеј и Галерију Милана Коњовића.

Подршку реализацији овог пројекта, дали су спонзори: Алв пласт, Wеst, Утва, аутопревозник Топаловић i Синдикат ВСС Ковин,на чему им захваљујемо!

Наташа Буљугић

ПР ОШ “Десанка Максимовић” Ковин

<< Nazad 

 

Корисни линкови

logo2

8451369