Међународно информатичко такмичење „Дабар“ 2023.

Међународно информатичко такмичење „Дабар“ организује се сваке школске године за ученике основних и средњих школа, а његов основни циљ је повећање интересовање ученика за рачунарство и информатику кроз алгоритамски начин размишљања, логичко решавање проблема и правилну употребу информационих технологија.

Ученици млађих разреда наше школе су у четвртак, 23. новембра 2023. године, по девети пут до сада узели учешће у овом занимљивом такмичењу. Ове године је нашу школу на такмичењу представљало 32 ученика који су били подељени у две категорије: „МикроДабар” (ученици I и II разреда) и „МилиДабар” (ученици III и IV разреда).

Неколико ученика се посебно издвојило постигнутим резултатом. У питању су ученица I/2, Хелена Филиповић (категорија МикроДабар), као и ученици III/1 и III/2, Филип Бранч и Нађа Стојсављевић (МилиДабар). Они су одговорили тачно на свих 9 задатака и заслужују све честитке за постигнут изузетан успех. Поред њих, најбоље резултате по категоријама остварили су следећи ученици:

Најбољи резултати по категоријама:

МикроДабар – I и II разред

Хелена Филиповић I/2 (9/9);

Лука Јовић II/1, Милица Пантовић I/2, Анђела Михајловић I/1, Стефан Ромчев I/1, Сергеј Динић I/1 (7/9)

МилиДабар – III и IV разред

Филип Бранч III/1, Нађа Стојсављевић III/2 (9/9);

Бојана Маодуш IV/1 (8/9);

Ленка Радовић III/2, Андрија Tасић IV/1, Вук Кубуровић IV/2 (7/9).


Задатке и решења са овогодишњег такмичења можете погледати овде.

Честитамо ученицима на постигнутим резултатима и позивамо их да вежбају ове занимљиве задатке за следећу школску годину.

Милош Баковић

<< Nazad 

 

Корисни линкови

logo2

8451229