Последњи наставни дан

14.јуна 2024.године, ученици ОШ " Десанка Максимовић", последњи наставни дан провели су на излету. Млађи разреди, као и  одељења 6-2 и 7-1, били су у посети Шумарицама у Крагујевцу и " Бора лавиринту"у Баточини. Старији разреди излет су реализовали на Чардаку.

Наставна година је завршена са оствареним исходима, онолико успешна, колико је труда, ангажовања, упорности и учења уложено, уважавајући и фактор среће, наравно!

Последњи наставни дан, протекао је у дружењу, испуњен различитим садржајима. Најпре, посета Шумарицама имала је вишеструки значај: подсећање да су деца будућност човечанства и да су у прошлости, као и у садашњости жртве страховитих ратова!

Заједничким читањем песме " Крвава бајка" Десанке Максимовић, испред споменика В/2 ,симболично је реализован јавни школски час, који смо посветили, такође и настрадалим  друговима у прошлогодишњем насиљу.

Истакнута је чињеница, да је породица и улога родитеља у односу на свако дете, једнака, као и улога и подршка сваком од њих, од стране љихових учитеља и наставника! У тој мисији, детињство и школовање, требало би да буду основа за даље успехе ђака!

Боравак у " Бора лавиринту" протекао је у потпуности са очекивањима! Пролазак кроз лавиринт био је врома забаван. Стаза је дуга 3,5 км, а са водичем, пређен је њен краћи део. Играо се мини-голф, скакало на трамболинама, спуштало на гумени тобоган, а након ручка и лимунаде, појео се сладолед, купили сувенири и срећни задовољни, " кренули у сусрет распусту"!

Наташа Буљугић

ПР ОШ " Десанка Максимовић" Ковин

<< Nazad 

 

Корисни линкови

logo2

9273796